Aşifte ne demek?
I. 1. Fahişelik, iffetsizlik hali. 2. Aşktan perişan olmak, delicesine aşık olmak, tutkun olmak [Bu anlamda aşk kalıbı kullanılmıştır]: Aşkım senin zavallı saçlarınadır (Fuzûlî).
Aşüfte erkek ne demek?
Sıfat (Farsça: âşuften “karmak, rahatsız olmak”, âşufte kökünden) Kendinden önce gelen kelimelere “rahatsız, dağınık” anlamı eklenerek Farsça üslupla bileşik sıfatlar oluşturur: Âşüfte-destar: “Sarığı yırtılmış” Mekke. Kaybolup mutsuz oldu: Görünüşünden ayyaş olduğu anlaşılıyor / Ayyaşların sevgili olduğu (Yahyâ Bey).
Aşüfte tavır ne demek?
Aşüfte: Tutkulu, kötü, çılgınca âşık, çapkın, şakacı ve namusu şüpheli kadın (KT, 36).
Aşifte kadın ne demek?
şakacı, açık sözlü kadın. aşık: delice aşık; bu yüzden bu kadar çaresiz ve mutsuz. eski dilde “çok seven kadın”.
Aşifte ne demek Osmanlıca?
Farsça āşufte آشفته kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir ve “çılgın, deli” anlamına gelir. Bu kelime, Farsça āşuftan fiilinin geçmiş zaman kipindeki fiil sıfatıdır, aşūb آشفتن, اشوب “oynamak, hareket ettirmek” +a son ekiyle. Bu fiil, aynı anlama gelen Avestan fiili χşufan’dan türetilmiştir.
Afişte kadın ne demek?
Mahallenin genel ahlak ve edep kurallarını çiğneyen, evlenip çocuk doğuran, kırmızı başörtüsüyle servi büyüklüğünde, baştan çıkarıcı görünümüyle genç erkeklerin gönlünü fetheden, kadınların kıskançlığını üzerine çeken ve bu yüzden aile ve mahalle hayatından dışlanan kadın.
Şıllık ne demek?
Şıllık, Şanlıurfa yöresine özgü bir tatlıdır. “Şıllık tatlısı” adının etimolojik kökeni, “islak” (ıslak) kelimesinin Kürtçe karşılığı olan “Şil” (Şıl) kelimesinden gelir. Şanlıurfa ve Adıyaman yörelerinde, ıslak hamurdan yapılan bir tatlı olarak bilinir. Cevizler akıtma ile sarılır ve şerbetle servis edilir.
Şirretin ne demek?
Dilimize Arapçadan giren “şiret” kelimesi, kötü anlamına gelen “şer” kelimesinden türemiştir. Huysuz bir mizaca sahip olan ve konuşurken başkalarına çıkışan kişiler “bitchy” olarak tanımlanır. Sinirlilik, dengesizlik ve kabalık bu kişilerin ortak karakter özellikleri arasındadır.
Ahuzer ne demek?
Ahuzar kelimesinin anlamı; inleme, iç çekme, sızlanma, feryat etme veya şikayet etme olarak tanımlanmaktadır. Zayıf veya rahatsız edici bir ses çıkararak bu şekilde inlemeye veya ağlamaya “Ah u zar” (inleme) denir.
Varoş ne demek argo?
Kelimenin tam anlamıyla banliyö anlamına gelir. Türkiye’de, mevcut anlamıyla gecekondu terimi, 1950’lerden itibaren iç göç sonucu büyük şehirlerde ortaya çıkan gecekondu mahallelerini, bu gecekondu mahallelerinin daha sonra dönüştüğü gecekondu mahallelerini ve son olarak plansız kentleşmenin yarattığı mahalleleri ifade eder.
Osmanlıda yakışıklı ne demek?
bain-talak – Osmanlıca-Türkçe sözlük, sözlük, لغت – Luggat.
Aşifte mi?
O bir orospu mu yoksa fahişe mi? Aslında olduğundan tamamen farklı bir anlamda kullandığımız bu kelimenin doğru anlamı “orospu”dur. TDK’daki karşılığı ise; şakacı, yaramaz kadındır.
Aşifte ne?
aşüfte’nin yanlış yazımı. en azından tdk’ya göre. kaygısız.
Kokoş kadın ne demek?
Kokoş kelimesinin TDK sözlüğündeki anlamı şu şekilde: isim Aşırı süslü, uyumsuz giysiler giymeyi seven kişi.
Asil kadın ne anlama gelir?
Tanım olarak asalet; Bazı kültürlerde, toplumun en ayrıcalıklı sınıflarına ait olan kişi. Bu, doğuştan veya hükümdarın emriyle belirli ayrıcalıklara ve özel unvanlara sahip olan kişileri ifade eder.
Aşindirici ne demek?
Aşındırıcılar, sert yüzeyleri taşlamak, parlatmak veya temizlemek için kullanılan maddelerdir.
Aşiyye ne demek?
İsmin anlamı yaşlı kadın veya yaşlı anne olarak çevrilebilir. Bu isim, İslam kültüründe önemli bir figür olan Hz. Musa’nın annesi için kullanılmıştır. Hz. Musa’nın annesi, onu Firavun’un zulmünden korumak için doğumundan sonra Nil’de bırakmamış ve daha sonra onunla yeniden bir araya gelmiştir.
Şıllık ne demek?
Şıllık, Şanlıurfa yöresine özgü bir tatlıdır. Şıllık tatlısı isminin etimolojik kökeni, Kürtçede “yaş” (yaş) kelimesinin karşılığı olan Şil (Şıl) kelimesinden türemiştir. Şanlıurfa ve Adıyaman yöresinde ıslak mantı olarak bilinir. Dökme karışımına ceviz sarılır, şerbetle karıştırılarak servis edilir.
Afiste ne demek?
Afiş (Fransızca: affiche) veya poster, Türk Dil Kurumu’nun tanımına göre; “bir şeyi tanıtmak veya tanıtmak amacıyla, kalabalık tarafından görülebilecek bir yere asılan, genellikle resimle kaplı duvar ilanı” olarak tanımlanmaktadır.
Tavsiyeli Bağlantılar: Apandisit Kaç Gün Dayanır