Uzun yola çıkmadan önce araçta nelere bakılır?
Sürüşten önce kontrol edilmesi gerekenler: Aracın lastikleri kontrol edilmelidir. 5 yıldan eski lastikler değiştirilmelidir. … Aracın tekerlek hizalamasını ayarlatmalısınız. … Amortisörler ve süspansiyon sistemleri kontrol edilmelidir. … Aracın fren sistemleri kontrol edilmeli ve hidrolik sıvısı eksikse değiştirilmelidir.Daha fazla makale…•1 Temmuz 2024
Uzun yola çıkarken ne yapılmalı?
4.
Uzun yol araba sürerken nelere dikkat edilmeli?
Uzun mesafe araç kullanırken uyulması gereken 8 kural: Araç kullanmadan önce iyice dinlenin. … Yola çıkmadan önce aracınızın bakımını yaptırmayı unutmayın. … Rahat kıyafetler seçin. … Trafik kurallarına dikkat edin. … Asla acele etmeyin. … Ne yiyip içtiğinize dikkat edin. … Birkaç saatte bir mola verin. … Kendinizi örtmeyi unutmayın.
Uzun yola giderken yanımıza ne almalıyız?
Seyahat çantanızda bulunması gerekenler: 14 temel ürünGüneş kremi.Güneş gözlüğüAğrı kesiciler ve mide ilaçlarıBandajlarMendiller.Deodorant.Diş fırçası ve macunu.Şampuan – saç kremi – duş jeli.Diğer ürünler…
Uzun yolda araç ne kadar dinlenmeli?
Ayrıca bir haftada 56 saat ve iki haftada 90 saat araç kullanma hakkına sahiptirler. Bir kamyon şoförü, istihdamı sırasında 4,5 saat boyunca sürekli araç kullanma hakkına sahiptir. 4,5 saatten fazla yolda olan kamyon şoförleri 45 dakikalık bir dinlenme molası almalıdır.
Arabaya binmeden önce neler yapılır?
Herhangi bir işlem yapmadan önce: Koltuk eğimini doğru sürüş pozisyonuna ayarlayın. Aracın sesini dinleyin (uyarı ışıklarından herhangi birinin açık olup olmadığını belirlemek için).
Acemi şoför uzun yola çıkabilir mi?
Çıraklık lisansına sahip sürücüler uzun yolculuklar yapabilirler. Sürücü olmak için eğitim almak uzun mesafeler seyahat etmenizi engellemez.
Uzun yola hangi saatte çıkılır?
Uzun bir yolculuktan önce, sürücüler 6-7 saat kesintisiz uyku almalıdır. Tek başınıza araç kullanıyorsanız, günde 8 saatten fazla araç kullanmayın. Her 2 saatte bir 15 dakikalık mola verdiğinizden emin olun. Mümkünse, bunu sabah 1:00 ile sabah 5:00 arasında ve öğleden sonra 12:00 ile öğleden sonra 3:00 arasında yapın.
Uzun yolda aracı dinlendirmek gerekir mi?
Uzun yolculuklar hem sürücü hem de araç için yorucu olabilir. Güvenli ve keyifli bir yolculuk için aracınızı uygun aralıklarla dinlendirmeniz çok önemlidir. Uzun bir yolculuğun ardından aracınızı en az 30 dakika dinlendirmelisiniz.
Kaç kmde araba alınmaz?
İkinci el araç satın alırken aracın o zamana kadar düzenli olarak bakımının yapılmış olması önemlidir. Düzenli olarak bakımı yapılan benzinli ve atmosferik motorlu araçlar 200.000 km’ye kadar dayanabilir. Benzinli ve turbo motorlu araçların 150.000 km’yi geçmemesi önerilir.
Uzun yolda araba tutmaması icin ne yapılır?
İşte detaylar: Ağır yiyeceklerden kaçının. Seyahatte aç kalmamaya dikkat edin. Ancak aç kalmayın dediğimizde midenizi ağır yiyeceklerle doldurmanızı söylemiyoruz. …Titremenin daha az olduğu kısma geçin. …İlaç kullanın. …Bir mola verin. …Göz takibine dikkat edin. …Havalandırın. …Kolonya ve nane bulundurun.
Bir insan kaç saat araç kullanabilir?
Bir haftada en fazla 56 saat. 2 haftanın süresi 90 saati geçemez. 4,5 saatlik sürüşten sonra en az 45 dakikalık bir mola vermelisiniz (dinlenme süresinden faydalanmıyorsanız). Her durumda, molayı ikiye bölebilir ve 4,5 saatlik sürüş sırasında alabilirsiniz.
Uzun yolda sıkılmamak için ne yapılır?
Seyahat etmekten yorulanlar için seyahat ederken yapılacak şeyler… Yol boyunca turistik yerleri ziyaret edin. Yeni tatlar keşfedin. Yerel üreticilerden taze meyve satın alın. Spor yapın. Kitap okuyun. Podcast dinleyin. Seyahat günlüğü yazın. Film izleyin.
Yola çıkmadan önce ne yemeli?
Zeytin, peynir, yumurta ve domates gibi besinler konforlu bir yolculuk için idealdir. Özellikle yumurtanın tok tutma etkisi yolculuğun daha keyifli geçmesine katkı sağlar. İsterseniz yolculuktan önce sandviç şeklinde besleyici bir alternatif de hazırlayabilirsiniz.
Uzun yola çıkmadan önce arabada ne tür bakımlar yapılmalı?
Aracın bakım ve servisinde kontrol edilen ve gerektiğinde değiştirilmesi gereken parçaları sıralayacak olursak: Lastik kontrolü… Motor yağı değişimi. … Fren kontrolü ve bakımı … Silecek kontrolüPolen filtresi değişimi. Soğutma suyu … Yağ filtresi değişimi. Yakıt filtresi değişimi. Diğer makaleler…•24 Haziran 2024
Uzun yola çıkarken araçla ilgili ne tür kontroller yapılır?
Uzun bir yolculuğa çıkmadan önce, aracımız ile yol arasındaki tek bağlantı olan lastiklerimizi kontrol etmeliyiz. Lastik basıncını ve diş derinliğini kontrol ettikten sonra aracın balansını yaptırmalıyız. Tekerlek balansı yanlış olan bir araç büyük tehlikeler doğurur ve sürücüyü daha fazla yorar.
Uzun yol bakımları nelerdir?
Servis sırasında uzaktan bakım Lastik kontrolü… Motor yağı değişimi. … Fren muayenesi ve bakımı … Ön cam sileceği kontrolü Polen filtresi değişimi. Soğutma suyu … Yağ filtresi değişimi. Yakıt filtresi değişimi. Daha fazla makale… • 24 Haziran 2024
Uzun yolda arabayı dinlendirmek gerekir mi?
Uzun yolculuklarda aracınızın düzenli aralıklarla dinlenmesine izin vermek daha uzun bir ömür ve daha fazla güvenlik sağlayacaktır. İdeal olarak, her iki saatte bir veya yaklaşık 200 kilometre sonra kısa bir mola vermek iyi bir fikirdir.
Şoförler uzun yol seyahatine çıkmadan önce ne gibi hazırlıklar yapmalıdır?
Motor yağı, soğutma suyu ve ön cam yıkama sıvısını kontrol etmenin yanı sıra, bir araç muayenesi yapın. Ayrıca frenleri ve fren sistemini, tekerlek hizalamasını ve balansını da kontrol etmelisiniz. Yola çıkmadan önce, yağ sızıntılarını kontrol edin. Uzun bir yolculukta aracı bakımlı tutmak, güvenli bir yolculuk için çok önemlidir.