İçeriğe geç

Konyalı Lokantasında Nasıl Yazılır

Konyalı ayrılır mı?

UYARI: Türemiş ekler, çokluk ekleri ve bunlardan sonra gelen ekler kesme işareti ile ayrılmaz: Türklük, Türkleşme, Türkçü, Türkçülük, Türk, Müslüman, Hristiyanlık, Avrupalı, Avrupalılaşma, Aydınlı, Konyalı, Bursalı, Ahmetler, Mehmetler, Yakup Kadriler, Türkler, Türklük, Türkleşme, Türk…

Konya ilinde nasıl yazılır?

DİKKAT: Özel ismin içinde yer almayan ancak bir tamlama oluşturan şehir, il, ilçe, belde, köy vb. Küçük harfle başlayan kelimeler: Konya İli, Etimesgut İlçesi, Uzungöl Şehri, Taflan Köyü vb.

Nde nasıl yazılır?

Kurum, kuruluş, organ ve iş yeri adlarındaki ekler tire ile ayrılmaz. Bu kelime sıklıkla üniversite olarak yanlış yazılır. Doğru kullanım “Üniversitede” olmalıdır.

Türkçede nasıl yazılır TDK?

Türkçe nasıl yazılır? TDK’ya göre doğru yazımı? Türkçe mi yoksa TDK’ya göre Türkçe mi? Kelimenin Türkçe doğru yazımı✅ (Doğru kullanım) Türkçe ❌ (Yanlış kullanım) Cümle içinde doğru kullanım: “Merhaba” kelimesi Türkçe’de selamlama anlamına gelmektedir. sıklıkla kullanılmaktadır.

Konyalı yazarken nasıl yazılır?

25. Özel adlardan türetilen bütün sözcükler büyük harfle başlar: Türklük, Türkleşme, Türkçü, Türkçülük, Türk, Avrupalı, Avrupalılaşma, Asyalılık, Darwinizm, Konyalı, Bursalı vb.

Kısaltmalara gelen ekler nasıl yazılır?

Küçük harfli kısaltmalara eklenen ekler sözcüğün telaffuzuna göre yapılır: cm’yi, kg’dan, mm’den, kr.un. Büyük harfli kısaltmaların yanı sıra kısaltmanın son harfinin telaffuzu da dikkate alınır: BDT’ye, TDK’den, THY’den, TRT’den, TL’nın, vb.

Konya ovasında nasıl yazılır?

“Coğrafi adlar” tamlama halinde olup bileşik veya formül niteliğinde değilse büyük harflerle yazılır: Ağrı Dağı, Belgrad Ormanı, Tuz Gölü, Konya Ovası vb.

Yer adları nasıl yazılır?

Yer adlarında ilk addan sonra şu sözcükler getirilir: deniz, ırmak, göl, dağ, boğaz vb. Türü belirten orta adlar büyük harfle başlar: Ağrı Dağı, Aral Gölü, Dicle vb. Bu makale 21 Mayıs 2019’da yayımlandı.

Eskişehir ilinde nasıl yazılır?

İstanbul, Yalova, Ayvalık, Gönen, DİKKAT! Cümle içinde şehir, belde ve köy adları kullanıldığında il, ilçe ve köy kelimeleri küçük harfle yazılır: Eskişehir’de yaşıyorum.

De ne zaman ayrı yazılır?

da / bağlacı da ayrı yazılır ve kendisinden önceki kelimenin son ünlüsüne bağlı olarak majör ünlü uyumunu takip eder: Hem kızı hem de gelini geldi. O da durumu oğluna bildirdi. Sen de mi kardeşim?

TDK Camii mi Camisi mi?

TDK’ya göre “Moschee” kelimesinin doğru yazımı “Moschee”dir. Diğer yazılar yanlış kabul edilir. En yaygın yanlış kullanım “Moschee”dir.

Özel kurumlara gelen ekler nasıl yazılır?

Kurum, kuruluş, organ, birlik, yerleşim yeri ve iş yeri adlarındaki ekler kesme işareti ile ayrılmaz: Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, Türk Dil Kurumu’na, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na, Türk Dili ve Edebiyatı Dairesi Başkanlığı’na; Bakanlar Kurulu Danışma Kurulu’ndan Yürütme Kurulu’na; Türkiye Büyük Millet Meclisi…

Ünvan mı unvan mı?

Güncellemeye göre, “title” kelimesi “title” olarak değiştirilirken, “trustee” yerine “trustee” ve “green olive” yerine “green olive” ifadelerinin kullanılması kabul edildi. Yazımı değiştirilen diğer kelimeler ise şöyle: Çiğ Börek (eski) / Çi Börek (güncel)20 Temmuz 2023

Türkçeden derken den ayrılır mı?

Türetme ekleri, çokluk ekleri ve özel isimlere gelen diğer ekler kesme işaretiyle ayrılmadığı için dil adlarını kesme işaretiyle ayırmayız.

Anaokulu nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre yanında “Kindergarten” kelimesi bulunmaktadır. Doğru yazımı: Kindergarten.

Konyalı olayı ne demek?

Konya Ayaklanması, Anadolu’da Kurtuluş Savaşı’na karşı gelişen ayaklanmalardan biridir. Diğer ayaklanmalar gibi kısa sürede bastırılmıştır. Ayaklanmayı yöneten Delibaş Mehmet’in isminden dolayı Delibaş Ayaklanması olarak da bilinir. Ayaklanma bastırılmıştır.

Bölge isimleri nasıl yazılır?

Yer adları (kıta, bölge, il, ilçe, köy, ilçe vb.) büyük harflerle başlar: Afrika, Asya; Güneydoğu Anadolu, Orta Anadolu; İstanbul, Taşkent; Turgutlu, Ürgüp; Akçaköy, Yeniköy; Bahçelievler, Kızılay, Sarıyer vb.

İsime mi isme mi?

Çekimlemetekilyalınisimbelirtmeismiyönelmeismebulunmaisimde40 satır daha

Konyalılar birbirine ne der?

Konya’daki insanların birbirlerine hitap etme biçimi “partnerim”dir. Bu benzersiz ifade, Konya halkının birbirlerine olan samimiyetini ve bağlılığını yansıtır. Konya halkının konuşma tarzı, şehrin konuşma kültürünün ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Grup Escort