İçeriğe geç

Bîvefa Ne Demek

Vefa ne demektir açıklayınız?

Sadakat, verdiği sözü tutmak, sözünü tutmak, aşkta, dostlukta ve sadakatte kararlılık göstermek, dini vecibelerini yerine getirmek demektir. Sadakat, aşkta devamlılık demektir. Sadakat, ihtiyacı olan birine yardım etmektir.

Bitab ne demektir?

(ﺑﻰﺗﺎﺏ) sıf. (Pers. olumsuz bī- ve tāb ‘güç, kuvvet’ ile bī-tāb) Zayıf, güçsüz, bitkin, yorgun: Yüzü örtülü bir şekilde orada bitkin bir şekilde yatıyor (Reşat N. Güntekin).

Vefalı bir insan ne demek?

Sadakat, basitçe kendinize yaptığınız iyilikleri unutmamak ve gerektiğinde geri ödemek anlamına gelir. Bir sözü tutmak ve yakın bir arkadaşınızı, erkek arkadaşınızı, ailenizi veya sevgilinizi hayal kırıklığına uğratmamak anlamına gelir.

Bihaber ne demek TDK?

Clueless kelimesi habersiz veya cahil anlamında kullanılır. Kesinlikle “bir haber parçası, bir haber parçası” şeklinde yazılmaz. Bihaber kelimesi “Bihaber” olarak ve “r” harfi olmadan yazılır.

Vefa nedir bilir misin?

“Sadakat” nedir biliyor musun? “Sadakat nedir biliyor musun? Sadakat, geride bıraktıklarını ve giderken yaktıklarını atmamak demektir. Sadakat; dostluğun asaletine, dua sonrası verilen sözlere ve hayallere ihaneti eklememek demektir.

Vefa nasıl anlatılır?

Sadakat, en temel anlamıyla, bir kişinin tüm söz ve davranışlarında sadakat temelinde hareket etmesi anlamına gelir. Bu bağlamda, verilen sözü tutmak, yapılan anlaşmalara ve sözleşmelere sadık kalmak, emanet yükümlülüklerine uymak ve bir görevi eksiksiz ve kusursuz bir şekilde tamamlamaya kararlı olmak da sadakatin kapsamının bir parçasıdır.

Asil ne anlama gelir?

Soylu veya asil, bazı kültürlerde, toplumun ayrıcalıklı üst tabakasına ait olan kişi. Bu, doğuştan veya hükümdarın emriyle belirli ayrıcalıklara ve özel unvanlara sahip olan kişileri ifade eder. Soyluluk durumuna soyluluk veya gentry denir.

Azap etmek ne demek?

İşkence veya acı, insanların başlarına gelen çeşitli olaylardan dolayı hissettikleri sıkıntı ve üzüntü gibi durumlardır. Ayrıca işkence ve ceza anlamına da gelebilir. Arapçadan (عَذَبْ) Türkçeye gelmiştir.

Harap ve bitap düşmüş ne demek?

çok yorgun olmak, bitkin düşmek.

Vefalı insana ne denir?

Sadakat kavramı; verdiği sözü tutmak, sözünü yerine getirmek, borçlarını ödemek, sevgi, dostluk ve sadakatte sebat etmek, kendini sevenleri ve gönlüne iyi davrananları unutmamak ve dostlarıyla bağını koparmamak anlamına gelir. Bu güzel huyları ve yüce nitelikleri taşıyan kişiye sadık veya vefalı denir.

Vefa duygu mudur?

Sadakat duygusu; sevgi, saygı, dürüstlük, hoşgörü ve alçakgönüllülük gibi birincil insan değerlerinden biridir ve tüm bu değerlerin anahtarıdır. Bu duygu yüzyıllardır sanatçılar, özellikle şairler tarafından genellikle olumsuz yönüyle, yani sadakatsizlikle ele alınmıştır.

Vefasız insan kimdir?

Sadakatsiz insanların karakteristik özelliği bencil olmalarıdır. Kendi çıkarları, zevkleri ve konforlarından başka hiçbir şey düşünmezler. Elbette, gönül huzurlarını korumak için kıskançlıktan yaptıkları her şey kendi çıkarlarının peşinde koşmakla bağlantılıdır.

Beyhaber ne demek?

(ﺑﻰﺧﺒﺮ) sıf. (per. bі- ve ar. ḫhaber’i bі-ḫhaber ile olumsuzlar) Cahil, bilgisiz: “Dünyadan habersiz.” Bazı insanlar geçim sıkıntısı çekiyorlar / Rahatlıktan habersizler. (Câhit S. Tarancı)

Bihzat ne demek?

Behzat, Farsça kökenli bir isimdir ve “üstün”, “en iyi”, “asil” veya “yüce” anlamına gelir. Bu isim genellikle kişinin asil bir karaktere sahip olduğunu ve seçkin bir varlığı sürdürebileceğini ima eder. Behzat ismi, kişinin yetenekleri ve karakteriyle öne çıkan dikkate değer bir kişi olduğunu gösterir.

Habaset ne demek TDK?

(ﺧﺒﺎﺛﺖ) i. (ar. habāѕet) kötülük, fenalık, alçaklık.

Vefa isminin anlamı nedir?

“Vefa” ismi Arapça kökenli bir isimdir ve sadakat, bağlılık ve güvenilirlik anlamına gelir. Arapçada “Sadakat” kelimesi birine veya bir şeye sadık olmak ve verilen sözü tutmak anlamına gelir.

Vefam ne demek?

Sözünüzü tutun, sözünüzü yerine getirin, sözünüze sadık kalın.

Vefa nedir edebiyatta?

Sadakat, verdiği sözü bozmamak anlamına geldiği gibi, insanlar arasında zaten var olan sevgi ve samimiyetin (sadakat) devamını da gerektirir. Tasavvuf ilminde sadakat, ruhu gafletten uyandırmak, zihni dünya ile meşgul etmemek ve ezelde Yüce Allah’a verilen söze sadık kalmak anlamına gelir.

Vefakar ne demek kısaca?

Arkadaşlıklara, deneyimlere ve paylaşıma değer veren kişilere sadık denir. Bu kelime aynı zamanda sözünü tutan kişiler için de kullanılır. Yâr-ı bi-loyal ifadesi sadakatsiz arkadaş anlamına gelir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Maraş Otu Yakılır Mı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir